Selecteer de taal

Villa Meraki Mariou. Soul. Creativity. Love

Where luxury meets natural harmony


Kreta

Met meer dan 1000 km kustlijn en meer dan 7200 zonuren per jaar is Kreta het grootste en populairste Griekse eiland. Het heeft een lengte van 260 km en een breedte variërend van 12 tot 60 km. Hoge bergen en groene heuvels, lange zandstranden en verlaten baaien, een mediterraan klimaat en een vriendelijke bevolking maken van Kreta een ideale plek om te verblijven. Kreta heeft voor elk wat wils. De zomers duren langer en de winters zijn milder dan op enige andere plaats in Griekenland. Het eiland is het hele jaar door bereikbaar met directe vluchten vanaf vele Europese luchthavens.

Kreta heeft een heerlijk mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. Het heerlijke zomerweer zorgt ervoor dat Kreta zo'n uitstekend vakantieland is met een redelijk grote zonzekerheid. Vanaf medio mei tot medio oktober is regen vrij zeldzaam en gebeurt het vaak dat er wekenlang achter elkaar geen druppel regen valt. Sterker nog, de zon laat zich in de maanden juni, juli en augustus vrijwel continu zien. Het klimaat van Kreta behoort tot de meest aangename klimaten van Europa.

Zee temperatuur

De zee temperatuur is het meest aangenaam om in te zwemmen van mei tot en met november, die van 19 graden in de lente oploopt tot 25 in augustus. In april is de dagtemperatuur al erg aangenaam, maar is het water met 16 graden nog erg frisjes.

Bloei

De mooiste periode van het jaar om het eiland te bezoeken is mei. Dan is zowel de buitentemperatuur als die van het water erg aangenaam en is het eiland na het natte seizoen ontzettend groen en volop in bloei! Zeker voor de natuurliefhebbers is dit dus de beste periode om een reis te boeken.

Sneeuw

In de bergen die tot 2.500 meter hoog zijn sneeuwt het in de wintermaanden. Het sneeuwpak op hoogtes van 2.000 meter en hoger blijft vaak tot in mei liggen. Langs de kust sneeuwt het zelden en als dit al gebeurt blijft het er nooit langer dan drie tot vier dagen liggen.

Over ons

Wij stellen ons graag aan jullie voor. We zijn familie Goossens uit een klein dorpje in Zuid-Limburg, in Nederland. Ons gezin bestaat uit vijf personen: Ed, Joëlle en drie kinderen: Mirre, Jorrit en Timor.

De liefde voor Griekenland is ontstaan toen we in 1998 voor het eerst op vakantie gingen naar dit mooie land. Destijds bezochten we Corfu. Het lekkere eten, de uitmuntende gastvrijheid, het goede weer, de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen voelden zo fijn. Het was alsof we thuiskwamen. Sindsdien gaan we bijna iedere zomer naar ons ‘thuis’. Griekenland is fantastisch en Kreta heeft bij ons allemaal een speciaal plekje in het hart. In 2021 kregen we de kans om ons eigen huis te realiseren op Kreta en in 2022 was villa Meraki Mariou gereed. Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe blij en trots we zijn op ons stekkie onder de Griekse zon.

We hopen dat jullie net zo genieten van Villa Meraki Mariou als wij doen! Zijn er tips of tops, dan horen we die graag! Dankjulliewel - Ευχαριστούμε πάρα πολύ!